FADO IN DIRKSHORN

Dirkshorn Bruist nieuws van 16-10-2021

Laatst gewijzigd: 16-10-2021 | 22:08:49

Zaterdagavond 30 oktober om 21.00 uur zal FADOpelos2 het culturele seizoen van VVO Dirkshorn openen in dorpshuis de Kastanjeboom. Deze avond is er ook een pauze en een verloting.

FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar).

Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen raakte deze muziek haar zo diep, dat ze besloot zelf fado te gaan zingen.

In 2017 kwam ze in contact met Tiago, een Portugese gitarist. De muzikale interactie tussen de twee is uitstekend. Ze besloten daarom FADOpelos2 te vormen en de fado te promoten in Nederland.

In Juli 2019 brachten ze hun eerste EP ‘Bairro Alto’ uit en in 2020 volgde daarop een nieuwe EP ‘Sei de um Rio’. Op beide EP’s is ook eigen werk te horen.

Toch zullen de meeste van u het duo kennen van het programma ‘We Want More’ dat ze in de zomer van 2020 wonnen. Deze overwinning bracht de twee muzikanten naar een nationale TV show in Portugal. Hier ontstond een speciaal duet tussen FADOpelos2 en Mariza, die ook in de tv show te zien was.

FADOpelos staat voor muziek vol emotie. Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.

Kaarten à 12 euro (leden VVO vrij toegang) reserveren via vvo33@ziggo.nl

Heeft u interesse in een lidmaatschap van VVO Dirkshorn dat bent u natuurlijk meer dan welkom. Voor 30 euro per seizoen biedt VVO vijf culturele avonden met onder andere muziek, toneel en cabaret. Alle avonden vinden plaats in de theaterzaal van Dorpshuis De Kastanjeboom in Dirkshorn. Het seizoen wordt in april afgesloten met een optreden van de eigen toneelclub. U kunt een lidmaatschap aanvragen via vvo33@ziggo.nl

Bron: Dirkshornbruist