Vanuit ’t Kraaiennest

16 berichten gevonden

Heen- en terugvaart van de vletten naar het Amstelmeer

07-06-2017 Plaatjes van de trektocht. Heen- en terug !

Website Aquarius nu mobiel te gebruiken !

08-07-2016 Sinds kort is de website van scouting Aquarius mobiel overzichtelijk, gemakkelijk en snel te gebruiken. Op je smartphone in de webbrowser www.scoutingaquarius.nl tikken en de handige mobiele site opent zich vanzelf.
Even gauw naar het Vaarplan kijken: met ’n klik alle actuele…

Zomerkamp Zeeverkenners en Dolfijnen

06-07-2016 Zaterdag 16 juli aanstaande gaan de Zeeverkenners en de Dolfijnen weer een week op kamp.
De zeeverkenners gaan op pad met Scoutinggroep de Jutters en hun wachtschip De Poseidon.
De dolfijnen gaan een week in de mooie accommodatie ”Kabouterhuis” op het Scoutcentrum Buitenzorg bij Baarn.…

Nieuwe mast voor Perseus

05-07-2016 Het puntje van de mast van de Perseus brak ongelukkiger wijze af. Scouting kon gelukkig beschikken over enige reserves. Daarnaast heeft een extra bijdrage uit het Jan Kistemakerfonds ons geholpen de Perseus verder zeil/wedstrijdvaardig te maken voor de Landelijke Scouting Zeil…

OUDER-KIND DAG voor zeeverkenners en dolfijnen

02-07-2016 | 09:30:00 Zaterdag 9 juli vindt alweer de laatste opkomst voor het zomerkamp plaats en dus ook de laatste opkomst van dit scoutingseizoen.
Om dit seizoen af te sluiten willen wij jullie (de ouders/verzorgers) graag uitnodigen om gezellig wat rondjes mee te zeilen of een rondje mee te varen op de Ursa…

Ursa Major ligt er weer prachtig bij

13-06-2016 Dankzij de inspanningen van de onderhoudsploeg, o.l.v. Gert van Veen, ligt onze prachtige sleper er weer als nieuw bij! Op de werf is het onderwaterschip behandeld en is er anti-slip aangebracht. Enkele kleine reparaties zijn er ook verricht.

NL Doet klusdag 2015 en ledenvergadering

11-02-2015 Ook dit jaar doen we weer mee met de landelijke vrijwilligersdag van NL Doet. Hopelijk kunnen we weer rekenen op een geldelijke bijdrage van het Oranjefonds en op uw hulp! We klussen op zaterdag 21 maart 2015 van 13.00 tot 16.00 uur. Op het programma staan dit jaar diverse voorkomende werkzaamheden…

Dolfijnen hard bezig voor insigne knopen

02-02-2015 De afgelopen weken hebben de dolfijnen maar liefst acht knopen geleerd. De meest belangrijke knopen van scouting. Hiermee kun je als beginnend varensgezel het water op!
Platte knoop, mastworp, paalsteek, schootsteek, timmersteek, halve steek, achtknoop, slipsteek.
Ze hebben ze allemaal op…

Uitslag Scouting Loterij bekend

31-12-2014 De uitslag van de scoutingloterij is bekend, wie is de gelukkige winnaar?
Klik hier voor de uitslag.

Een beetje vrije tijd gevraagd!

16-12-2014 Beste mensen,

Een vereniging als Scouting Aquarius in de vaart houden is niet gemakkelijk.
Regelmatig rijzen onverwachte klippen en zwaar weer voor onze boeg op.

De klippen rond de bouw van onze mooie sleper Ursa Major, bijvoorbeeld, hebben we weten te omzeilen. Maar dat ging…

SINT is weer veilig aan wal gestapt in Dirkshorn

26-11-2014 Onze zeeverkenners en Wilde Vaartleden hebben Sint Nicolaas en zijn Pieten weer veilig aan wal gebracht aan de Veersloot.

Onze nieuwe sleper Ursa Major kon helaas niet meevaren tot aan het begin van de Veersloot. Het is daar inmiddels zo ondiep en vol met wrakken dat zelfs onze vletten er…

DEEN actie heeft scoutingkas gespekt

04-11-2014 Zaterdag 1 november kwam de bedrijfsleider van de Deen in Warmenhuizen ons de cheque brengen van de DEEN Jeugdsponsoractie. We zijn dankzij deze actie € 996,24 rijker geworden. Geld dat wij heel goed kunnen gebruiken in deze barre tijden! Deen Supermarkten en alle fanatieke muntenspaarders: heel…

Podiums met Schippers Kater’s Berenspekrace

01-11-2014 De Zeeverkenners hebben de 3e plaats behaald en de Explorers de 2e plaats bij Schippers Kater’s Berenspekrace. Toppers!

De roeiwedstrijd werd gehouden onder een blauwe hemel, weinig wind en de hoogste temperatuur ooit tijdens de race. In de grachten van den Helder deed de jeugd het erg…

Griezelavond Halloween was ’griezelig’

26-10-2014 Gisteravond een griezelavond gehad in het kader van Halloween met de Zeeverkenners en Explorers. Hier zie je een aantal ’griezels’ dat in het donkere bos verstopt zat.

Scouts vertrokken naar Nawaka

21-07-2014 Vanmorgen is de bus met daarin de 20 deelnemers aan het NAWAKA uitgezwaaid door vaders, moeders, broers en zusjes. Eindelijk is het dan zover: het NAWAKA gaat van start.

Scouting Nederland organiseert van 21-31 juli het grootste waterkamp van Europa: Nawaka 2014. Spetterende activiteiten…

Ursa Major gedoopt!

22-06-2014 Op een zonovergoten zondag, 22 juni 2014, is de nieuwe sleepboot van Scouting Aquarius, de Ursa Major, ten doop gehouden. De eer viel te beurt aan Lisa Kat en Amber de Wilde, resp het oudste en jongste vrouwelijke lid van onze club.
Voorzitter Leijen roemde de sponsorcommissie die de gelden…