oktober
01

oktober

van 19:30 tot 23:00 uur

VVO-avond met jaarvergadering (19.30 uur) en Robbert Fossen (Blues) Band (20.30 uur)

The Robbert Fossen (Blues) Band speelt tijdens de eerste VVO-avond van het seizoen 2022/2023 in dorpshuis De Kastanjeboom, Dirkshorn. De band bestaat al sinds 2006 en heeft diverse bezettingen gekend. De stijl en het repertoire waren veelal gebaseerd op de Chicago Blues, maar de band zoekt nu veel meer de breedte op. Er zijn er in de Robbert Fossen Band ook soul-, gospel- en rhythm & blues invloeden te horen. In de basis is de band 5-koppig, maar voor de live shows uitbreidbaar tot 12 man / vrouw. Zelfs als trio kunnen ze hun mooie combi van stijlen spelen; voor kleinere speellocaties.  
In de band maar liefst drie Blues Award winnaars; Robbert Fossen (beste blueszanger), Pascal Lanslots (beste organist) en Eduard Nijenhuis (beste drummer). Daarnaast heeft Robbert twee keer de Dutch Blues Challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, alwaar hij als eerste en enige Nederlander ooit de finale behaalde.
Met de nieuwe stijlkeuze is de band een andere weg ingeslagen en veel breder inzetbaar dan alleen binnen het blues circuit. Bedrijfsfeesten, privéfeesten, theatershows, beurzen, in/outdoor evenementen, eigenlijk overal kan de Robbert Fossen Band ’het publiek’ meenemen op een muzikale reis langs de brandhaarden der Amerikaanse muziekgeschiedenis.  Een muzikale reis van Chicago naar New Orleans en weer terug...

Op 1 oktober is de bezetting van de band als volgt:
- Robbert Fossen (Stroet), zang, gitaar, harmonica
- Ivan Schilder (’t Zand), piano, Hammond, Rhodes, Wurlitzer
- Lothar Wijnvoord (Leiden), gitaar
- Jan Markus (Zoetermeer), bas
- Eduard Nijenhuis (Den Haag), drums

Entree € 12,00 (leden van VVO vrij toegang), reserveren via e-mail vvo33@ziggo.nl