Vanuit ’t Kraaiennest

54 berichten gevonden

OUDER-KIND DAG voor zeeverkenners en dolfijnen

02-07-2016 | 09:30:00 Zaterdag 9 juli vindt alweer de laatste opkomst voor het zomerkamp plaats en dus ook de laatste opkomst van dit scoutingseizoen.
Om dit seizoen af te sluiten willen wij jullie (de ouders/verzorgers) graag uitnodigen om gezellig wat rondjes mee te zeilen of een rondje mee te varen op de Ursa…

MELD JE HET ONS ALS JE NIET KUNT KOMEN?

07-03-2015 Het valt ons op dat niet iedereen even consequent is met het afmelden bij de opkomsten. Graag willen wij u er op attenderen dat het afmelden (en ook af- en aanmelden bij bijzondere activiteiten) het ons, de dagelijkse leiding, het vele malen makkelijker wordt gemaakt. Zo kunnen wij rekening houden…

Podiums met Schippers Kater’s Berenspekrace

01-11-2014 De Zeeverkenners hebben de 3e plaats behaald en de Explorers de 2e plaats bij Schippers Kater’s Berenspekrace. Toppers!

De roeiwedstrijd werd gehouden onder een blauwe hemel, weinig wind en de hoogste temperatuur ooit tijdens de race. In de grachten van den Helder deed de jeugd het erg…

Griezelavond Halloween was ’griezelig’

26-10-2014 Gisteravond een griezelavond gehad in het kader van Halloween met de Zeeverkenners en Explorers. Hier zie je een aantal ’griezels’ dat in het donkere bos verstopt zat.

Kater’s Berenspekrace - zaterdag 1 november 2014

18-10-2014 De traditionele seizoensafsluiting van de admiraliteit is ook dit jaar weer de Kater’s Berenspekrace. Dit is een roeiwedstrijd voor Zeeverkenners en Explorers vanaf Kooipunt Den Helder naar de binnenstad van Den Helder.

Het is op zaterdag 1 november 2014.

Er is die zaterdag geen…

Halloween - avondactiviteit 25 oktober

12-10-2014 Op zaterdag 25 oktober hebben wij een avondactiviteit in het kader van Halloween. Die ochtend is er geen opkomst voor de zeeverkenners, de avond is alleen voor zeeverkenners en Explorers.

Belangrijk om te weten:
- Begin: 19:00 uur verzamelen bij clubhuis
- Eind: omstreeks 22:00 uur…

Overvliegen was zeer geslaagd

27-09-2014 Vanmorgen het overvliegen: 6 ’oude’ dolfijnen naar de zeeverkenners en 7 ’oude’ zeeverkenners naar de Explorers. Allen succes bij de nieuwe speltak!

Scouts vertrokken naar Nawaka

21-07-2014 Vanmorgen is de bus met daarin de 20 deelnemers aan het NAWAKA uitgezwaaid door vaders, moeders, broers en zusjes. Eindelijk is het dan zover: het NAWAKA gaat van start.

Scouting Nederland organiseert van 21-31 juli het grootste waterkamp van Europa: Nawaka 2014. Spetterende activiteiten…

Zeildiploma’s gehaald!

01-07-2014 Op is er praktijk gezeild op ons meer. Vanuit Aquarius deden er 5 mee aan dit examen zeilen. Kielboot 3 (Zeilen - gelijk aan machtiging bootsleiding / MBL) is gehaald door Tom, Irene, Luk en Papijn. Kielboot 2 is gehaald door Stan. Allen enorm gefeliciteerd!

Foto’s Water4Daagse

01-07-2014 Er staan foto’s van de Water4Daagse op de site. Indien er meer foto’s worden toegevoegd laten wij dit ook weten.

Korte beschrijving van de dagen:

Woensdag: heen slepen in de regen door de leiding met een aantal leden van de zeeverkenners en wilde vaart. In de avond arriveerden de…

Eerste keer zeilen Zeeverkenners!

18-05-2014 Afgelopen weken zijn de boten in goede staat gebracht en na de openingsraces met Koningsdag zijn we vandaag voor het eerst weer op ons eigen meer wezen varen. Wat een genot met een klein windje en veel zon!

Oefenen praktijk zeilen

11-05-2014 Komende tijd gaat er weer druk geoefend worden voor het praktijk zeilen Kielboot 2 en 3. Alle deelnemers waarvoor dit geldt zijn per e-mail op de hoogte gebracht. De datums en tijden zijn opgenomen in het Vaarplan.

Oefendatums (te Dirkshorn):
Di 20 mei, 19:00 uur - 20:30 uur
Do 5…

Geslaagde 1e Koningsrace

26-04-2014 De 1e Koningsrace is een prima verlopen. Onder het genot van een heerlijk zonnetje en een klein windje is er lekker gezeild. De scouts hadden een moeizame start, maar wisten dit gedurende de wedstrijd nog om te buigen naar een 6e plaats. Geen prijs mee naar huis, wel een prima zeildag achter de rug.

Boten te water!

19-04-2014 Vanmorgen zijn met behulp van familie Fontaine de boter weer het water ingebracht. De zeeverkenners hebben vervolgens de boten de eerste vaart bezorgt: vanaf de tewaterlating in het meer naar de aanlegplaats in de Veersloot. Daar zijn de vletten weer voorzien van de doften, de vlonders en de masten.…

WaterVierDaagse

07-04-2014 Het voorjaarskamp van de regio, Admiraliteit 23, wordt dit jaar gehouden bij scoutcentrum Stierop aan de zuidkant van het Alkmaardermeer. Tijdens het kamp worden er wedstrijden gehouden voor zeilen (kwalificatie NK), roeien en wrikken. Daarnaast is er ruimte voor gezelligheid, kennismaken en…

Koningsrace; ZV en WV

07-04-2014 De opening van het vaarseizoen vindt traditioneel plaats op het Amstelmeer. De WSV Amstelmeer organiseert dan de jaarlijkse Koningsrace, met de speciale Lelievletklasse.

Datum: zaterdag 26 april
Vertrek: 10:00 uur
Terugkomst: Ongeveer 17.00 uur, precieze tijd valt niet te zeggen in…

Opkomst zeeverkenners - merken

09-02-2014 Zaterdag hebben de zeeverkenners alle bootonderdelen weer gemerkt in de kleuren van de boot. Blokken, harpjes, riemen, stagen en de andere onderdelen zijn weer mooi voorzien van de kleuren rood, wit en blauw (in respectivelijke volgorde de boten: Cepheus, Perseus en Pegasus). Verder alle bladen van…

Sorry, de volgende opkomst kan ik niet komen

22-01-2014 We merken de laatste tijd dat er nonchalant wordt omgegaan met het afmelden voor de opkomsten. Indien iemand een keer niet aanwezig kan zijn, dan vernemen wij dit graag! Hiermee kunnen wij dan de activiteiten plannen en afstemmen.

Soms is er een bijzondere reden waarom iemand niet kan…

Opkomst ZV: Installeren | Boten legen | Begin Quest

30-11-2013 Vandaag hebben de Zeeverkenners officieel een nieuw lid erbij: Jaimy is vandaag geïnstalleerd als scouts bij de zeeverkenners. Vanaf vandaag is hij zijn hele leven een échte scouts. Welkom!

De boten zouden vandaag uit het water worden gehaald, dit is door omstandigheden niet gelukt. Wel…

Opkomst ZV: Voorbereiden Sinterklaasintocht

16-11-2013 Tijdens de opkomst van 26 oktober ging het zwaard stuk van de Cepheus. Volgende week moeten wij weer Sinterklaas binnenroeien in Dirkshorn en dus troffen we vandaag de nodige maatregelen.

Zo hebben we het zwaard van de Cepheus naar boven gehaald door de boot te kantelen, na ruim een half…

Opkomst Zeeverkenners 26 oktober

26-10-2013 Waarschijnlijk was het vandaag de laatste keer dat we gezeild hebben. In de zon, met een mooie wind. Top afsluiting van het zeilseizoen!

Eén minpuntje: bij de Cepheus wilde het zwaard scheiden van de zwaardloper. Het resultaat is dat de boot niet meer goed kon zeilen, zie ook de foto van de…

Wintertijd

26-10-2013 Op 27 oktober is de klok een uur terug gezet. Ook bij scouting stappen we over op de wintertijden. Dit zijn belangrijke wijzigingen in de opkomsttijden van de Dolfijnen en de Zeeverkenners.

Dit zijn de nieuwe tijden (uitzonderingen daar gelaten):

Zeeverkenners:
Begin: 9.30…

Vlot bouwen

05-10-2013 De waterscouts hebben tijdens de opkomst van vandaag een vlot gebouwd. Waar het ene vlot top was, was de andere juist flop. Blijven oefenen dus!

Nawaka 2014

26-08-2013 Het lijkt nog zo ver weg, maar in de zomer van 2014 staat hét waterscoutingevenement weer voor de deur: het Nawaka! Spetterende activiteiten op en rond het water tijdens een fantastisch kamp met duizenden scouts uit binnen- en buitenland. Dat mag je gewoonweg niet missen! Scouting Aquarius zal hier…

bericht 31 t/m 54
vorige-1-2-volgende