Vanuit ’t Kraaiennest

53 berichten gevonden

BIKKELKAMP IS IN AANTOCHT !!

11-10-2016 Op vrijdag 28 oktober, zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober gaat de Aquariusgroep met alle leden op…

Alle loten Scoutingloterij verkocht!

01-10-2016 De beste verkopers zaten dit jaar dicht bij elkaar. Het was echt spannend! De SUPERseller 2016 is dolfijn Max geworden, met 45 loten. Dolfijn Mike verkocht er 41 en kersverse dolfijn Teun 40. Bij de zeeverkenners waren Rosalie en Tobias de beste. Ieder verkochten zij 30 loten. De beste 5…

Drie nieuwe dolfijnen geinstalleerd

19-09-2016 Zaterdag 17 september was een mooie dag voor Justin, Rens en Teun.
Zij werden geinstalleerd als dolfijn en werden daarmee lid van onze grote scoutingfamilie.
Daarna gingen we nog even lekker varen, maar al snel zakte de wind flink in. We hebben (voor velen voor de eerste keer!) nog even…

Ouder-Kind Dag 2016 een succes

10-07-2016 Weer een nieuwe traditie is geboren bij onze scoutinggroep: de ouder-kind dag bij de afsluiting van het seizoen. Het idee, oorspronkelijk uit de gelederen van de zeeverkenners, blijkt een succes.
Afgelopen zaterdag 9 juli namen ouders, broertjes, zusjes, neefjes, vriendjes en vriendinnetjes een…

Website Aquarius nu mobiel te gebruiken !

08-07-2016 Sinds kort is de website van scouting Aquarius mobiel overzichtelijk, gemakkelijk en snel te gebruiken. Op je smartphone in de webbrowser www.scoutingaquarius.nl tikken en de handige mobiele site opent zich vanzelf.
Even gauw naar het Vaarplan kijken: met ’n klik alle actuele…

Zomerkamp Zeeverkenners en Dolfijnen

06-07-2016 Zaterdag 16 juli aanstaande gaan de Zeeverkenners en de Dolfijnen weer een week op kamp.
De zeeverkenners gaan op pad met Scoutinggroep de Jutters en hun wachtschip De Poseidon.
De dolfijnen gaan een week in de mooie accommodatie ”Kabouterhuis” op het Scoutcentrum Buitenzorg bij Baarn.…

OUDER-KIND DAG voor zeeverkenners en dolfijnen

02-07-2016 | 09:30:00 Zaterdag 9 juli vindt alweer de laatste opkomst voor het zomerkamp plaats en dus ook de laatste opkomst van dit scoutingseizoen.
Om dit seizoen af te sluiten willen wij jullie (de ouders/verzorgers) graag uitnodigen om gezellig wat rondjes mee te zeilen of een rondje mee te varen op de Ursa…

Ursa Major ligt er weer prachtig bij

13-06-2016 Dankzij de inspanningen van de onderhoudsploeg, o.l.v. Gert van Veen, ligt onze prachtige sleper er weer als nieuw bij! Op de werf is het onderwaterschip behandeld en is er anti-slip aangebracht. Enkele kleine reparaties zijn er ook verricht.

URSA MAJOR krijgt groot onderhoud

17-05-2016 Op dinsdag 17 mei, net terug uit anna Paulowna, is onze sleper, de Ursa Major, door Schipper Jim naar Langedijk gebracht. Daar krijgt de Ursa een opknapbeurt en zal het roefje worden beschilderd. Per Asjes (en opa Asjes), Gert en Cobia van de Veen en schipper Jim zullen het hier de komende weken…

Fijne Feestdagen & Goede Vaart in 2016

18-12-2015 We wensen alle bezoekers van onze site
Fijne Feestdagen en een Goede Vaart in 2016.
We starten 2016 op zaterdag 9 januari met de Boerenkoolfuif. Hiervoor zijn alle leden en ondersteuners van de groep van harte uitgenodigd!
In 2016 hopen we weer veel te bereiken voor onze…

KAMPDATA zeeverkenners en dolfijnen

25-10-2015 Beste mensen,
De data voor de kampen van 2016 zijn allemaal bekend.
De kampen zijn het hoogtepunt in het scoutingbestaan. Er wordt vaak nog jaren later over gesproken. ”Weet je nog wel, toen bij kamp ..., dat we met z’n allen.... Geweldig!
Dat mag je echt niet missen…

We doen mee aan de LSZW!

26-09-2015 Het beste zeilteam van onze groep (ze wonnen met de Water Vierdaagse!) gaat naar de LSZW bij Scoutcentrum Harderhaven.
Daar worden op zaterdag 26 en zondag 27 september de landelijke scouting zeilwedstrijden gehouden.
We wensen het team onder leiding van Boots Marijke veel succes!
Wilde…

HIT 2015

28-02-2015 <Onderstaande wordt landelijk georganiseerd en niet specifiek door Scouting Aquarius opgepakt. Deelname is vrijblijvend buiten onze scoutingactiviteiten om.>

Nog geen plannen voor de komende paasdagen (3-6 april 2015)? Ga mee op HIT! Meer dan 60 supergave kampen, verspreid over heel…

Zeeverkenners hebben zeer geslaagd pyjama-party-kamp gehad!

21-02-2015 Op zaterdag 14 februari 2015 hebben de zeeverkenners een zeer geslaagd pyjama-party-kamp gehad. Op de Facebook pagina staan nog meer foto’s. 

Schaatsen met de Dolfijnen

21-02-2015 De winter kwakkelt, lekker schaatsweer hebben we nog niet gehad. Daarom zijn de dolfijnen (zoals bijna elk jaar...) een middagje naar De Meent geweest.
Gezellig kletsen, beetje krabbelen of echt een snelle ronde schaatsen. Voor sommige dolfijnen ”gesneden koek”. Anderen hadden vrijwel…

Dolfijnen gaan schaatsen!!

17-02-2015 Met het vooruitzicht op weer een kwakkelwinter willen we met de Dolfijnen, voor sommigen misschien zelfs voor de eerste keer, (weer) gezellig gaan schaatsen.
Op zaterdag 21 februari 2015 gaan we daarom met de Dolfijnen naar de schaatsbaan “De Meent” in Alkmaar.
We zullen met…

Dolfijnen hard bezig voor insigne knopen

02-02-2015 De afgelopen weken hebben de dolfijnen maar liefst acht knopen geleerd. De meest belangrijke knopen van scouting. Hiermee kun je als beginnend varensgezel het water op!
Platte knoop, mastworp, paalsteek, schootsteek, timmersteek, halve steek, achtknoop, slipsteek.
Ze hebben ze allemaal op…

Boerenkoolfuif was weer gezellig!

13-01-2015 Dankzij de kookkunsten van Mirjam en Tom (en het harde werk van diverse verkenners) was het weer smikkelen en smullen tijdens de boerenkoolfuif. De afwas was (weer) een bestuurskarweitje :-)

De namen van de winnaars met de langste schillen staan op de foto!
Sta jij er ook…

Een beetje vrije tijd gevraagd!

16-12-2014 Beste mensen,

Een vereniging als Scouting Aquarius in de vaart houden is niet gemakkelijk.
Regelmatig rijzen onverwachte klippen en zwaar weer voor onze boeg op.

De klippen rond de bouw van onze mooie sleper Ursa Major, bijvoorbeeld, hebben we weten te omzeilen. Maar dat ging…

SINT is weer veilig aan wal gestapt in Dirkshorn

26-11-2014 Onze zeeverkenners en Wilde Vaartleden hebben Sint Nicolaas en zijn Pieten weer veilig aan wal gebracht aan de Veersloot.

Onze nieuwe sleper Ursa Major kon helaas niet meevaren tot aan het begin van de Veersloot. Het is daar inmiddels zo ondiep en vol met wrakken dat zelfs onze vletten er…

DEEN actie heeft scoutingkas gespekt

04-11-2014 Zaterdag 1 november kwam de bedrijfsleider van de Deen in Warmenhuizen ons de cheque brengen van de DEEN Jeugdsponsoractie. We zijn dankzij deze actie € 996,24 rijker geworden. Geld dat wij heel goed kunnen gebruiken in deze barre tijden! Deen Supermarkten en alle fanatieke muntenspaarders: heel…

Podiums met Schippers Kater’s Berenspekrace

01-11-2014 De Zeeverkenners hebben de 3e plaats behaald en de Explorers de 2e plaats bij Schippers Kater’s Berenspekrace. Toppers!

De roeiwedstrijd werd gehouden onder een blauwe hemel, weinig wind en de hoogste temperatuur ooit tijdens de race. In de grachten van den Helder deed de jeugd het erg…

Griezelavond Halloween was ’griezelig’

26-10-2014 Gisteravond een griezelavond gehad in het kader van Halloween met de Zeeverkenners en Explorers. Hier zie je een aantal ’griezels’ dat in het donkere bos verstopt zat.

bericht 31 t/m 53
vorige-1-2-volgende