Aquarius Scoutsgame 2020

 

 

Verveel jij je ook zo thuis? In verband met de Coronacrisis hebben wij tot nader order geen opkomsten op de zaterdag. Maar… scouting zou scouting niet zijn als we daar niet wat op zouden verzinnen! Daarom introduceren wij: de Aquarius Scoutgame! Via deze pagina houden wij je op de hoogte, want het spel speelt zich af van 4 april t/m 16 mei 2020.

 

Opdrachten:

Iedere zaterdag om 10:00 uur worden er nieuwe opdrachten gepubliceerd via Google Classroom en via deze pagina op www.scoutingaquarius.nl. Laat je creativiteit los, hoe gekker hoe beter!

Je kan de opdrachten op zaterdag inleveren, op deze dag worden ook de punten geteld. Maar je mag ook de rest van de week gebruiken om de opdrachten te maken. Je mag ook opdrachten van eerdere weken inleveren.

Alle opdrachten al ingeleverd?; niet getreurd, iedere zaterdag om 10:00 uur komen er nieuwe opdrachten online! 

 

Inleveren van de opdrachten:

Iedere zaterdag tussen 10:00 uur en 17:00 uur heb je de mogelijkheid om opdrachten in te leveren, dit kan via Google Classroom. Mocht dit nou niet lukken, laat het ons weten!

Welpen: Sam Muntjewerf 

Zeeverkenners: Marijke van de Veen

 • Ga naar: Google Classroom of download de app in de app/playstore.

 • Klik op Naar Classroom.

 • Voer je gebruikersnaam in van je Google-account (of vraag je ouders) en klik op Volgende.

 • Voer je wachtwoord in en klik op Volgende.

 • Lees eventueel het welkomstbericht als dat verschijnt en klik op Accepteren.

 • Klik op Aan de slag.

 • Klik bovenaan op Toevoegen, dit is het +-je. 

 • Klik op Deelnemen aan lesgroep.

 • Voer de lesgroepcode in voor de Aquarius Scoutgame en klik op Deelnemen.

 • De lesgroepcode voor onze Google Classroom is: uc7ykkm
 • Je kan de opdrachten zien en inleveren onder het kopje: schoolwerk.

Puntentelling:

Zaterdag tussen 10:00 uur en 17:00 uur zit het leiding team klaar om jullie te gekke creaties te bekijken. De punten staan bij de opdracht vermeld, grote opdrachten leveren meer punten op dan kleinere opdrachten. De scout die op 16 mei om 17:00 uur de meeste opdrachten goed heeft behaald kan een prijs winnen: een gaaf verrassingspakket! Daarbij geldt uiteraard: meedoen is des te leuker. Voor alle deelnemers hebben wij een gaaf Stay@Home2020 insigne! 

Stay@Home2020 insigne

Wij houden de punten bij en maken wekelijks op zaterdag na 17:00 uur de tussenstand op. Deze publiceren wij via Facebook en Instagram, ook laten we daar creaties van andere scouts zien. Heb je geen Facebook of Instagram? Vraag je ouders! Kom je er niet uit, laat het ons weten!


 

Opdrachten week 2: 11-04-2020

1. Thuis kamperen: Vind jij het ook zo jammer dat we niet op kamp kunnen? Ga daarom thuis op kamp! Zet je tentje op of bouw een hut in de woonkamer of tuin! Maak een foto van jouw verblijf en lever deze in. Slaap je er vannacht ook in? (10 punten)

Thuis kamperen

2. Paaseitjes challenge!: Hoeveel paaseitjes passen er in jouw mond? Maak hier een filmpje van, je krijgt namelijk 1 punt per paaseitje!

Paaseitjes challenge

3. Samen tegen eenzaamheid: In deze barre tijden zijn er helaas mensen die zich eenzaam voelen. Jij als scout kan daar wat aan doen! Bel met je opa, oma of iemand anders die het nodig heeft. Maak een praatje en steek diegene een hart onder de riem! Maak als bewijs een filmpje waarin je vertelt wie je gebeld hebt en waarom. (10 punten)

4. Paaseieren schilderen: Het is bijna Pasen! Aan jou de opdracht om eieren te gaan beschilderen. Schilder minimaal drie eitjes, maak hier een foto van en lever deze in. Wees creatief! (10 punten)

5. Binnenstebuiten: Maak een foto met al je kleren binnenste buiten! Maak een foto en lever deze in. (5 punten)

6. Vlog: Maak een vlog filmpje waarbij je aan de mensen thuis uitlegt hoe je een knoop moet maken. Leg uit: platte knoop, mastworp, paalsteek. Veel succes! (10 punten)

7. De opening: Maak een opening van de opkomst na met bijvoorbeeld lego, playmobiel, dino's, kleifiguurtjes etc. Inclusief de vlaggenmast met vlag. Maak hier bijvoorbeeld een stopmotion filmpje van. Ook hier geldt weer, creativiteit wint! (10 punten)

8. Das van snoepgoed: Maak van snoepgoed je das na. Als hij goed gekeurd wordt mag je hem opeten. Lever een foto in. (5 punten)

9. Paastakken versieren: Heb jij al een versierde paastak staan? Nog niet?... Zorg voor paastakken en versier ze zo creatief mogelijk. Stonden de paastakken al? Kijk of je ze nog creatiever kan versieren! Lever een selfie in van jou met de versierde paastakken! (10 punten)

Paastakken versieren

10. Rij van schoenen: Maak van zoveel mogelijk schoenen een lange rij, hoe langer de rij, hoe meer punten. Je kunt je rij dus ook buiten voort zetten! Je krijgt één punt per schoen! Maak een filmpje en lever deze in, vergeet niet aan het einde te vermelden hoeveel schoenen er in jouw rij staan. (100 punten)

 

Werkstuk: De ultieme kamplocatie!

Bouw jouw ideale kamplocatie na! Hoe ziet de jouwe eruit? Dit kan met een maquette, of bijvoorbeeld in minecraft. Creativiteit levert de meeste punten, dus wees creatief!

De verplichte onderdelen:
Vaarwater, minstens 6 vletten, kampvuurkuil, slaaponderkomen (tent of clubhuis), activiteitenveld, minstens 6 zeeverkenners met reddingsvest.

Veel succes!

 

 


 

Opdrachten week 1: 04-04-2020

1. Poster #ikscoutthuis: print de poster (die je kan downloaden via deze link) uit, hang deze op aan een raam. Maar maak eerst een selfie met de poster en lever deze in! (5 punten)

Ikscoutthuis

2. Uniform: Loop 1 hele dag in je uniform. Maak een selfie en lever deze in, voor de rest vertrouwen we jullie op jullie mooie blauwe ogen! (5 punten)

3. Nagels lakken: Lak je nagels in de groepskleuren (Blauw/geel), maak hiervan een foto en lever deze in! (5 punten)

4. Katapult: Maak een katapult, schiet hiermee 5 voorwerpen om in een filmpje. Lever dit filmpje in. (5 punten)

5. #Neckieflipchallenge: Lukt het jou om de #NeckieFlip challenge te voltooien? Wij zijn benieuwd! Maak een filmpje en lever deze in. Link: neckieflipchallenge (5 punten)

6. #StayAtHomeChallenge: Verzin een leuke #stayathomechallenge. Verzin een uitdagend spel of een uitdagende opdracht die thuis uit te voeren is! Maak hier een filmpje van en lever deze in. Misschien zie je jouw challenge later wel terug? ;) (10 punten)

7. Mastercheffie: Schotel je gezinsleden een heerlijke maaltijd voor! Maak een filmpje dat je bezig bent en/of een paar mooie foto's van het resultaat en lever deze in. (10 punten)

8. Tetrischallenge: Doe de Tetris challenge met kamp/scoutinguitrusting! Laat iemand een foto maken en lever deze in!  (10 punten)

Voorbeeld tetrischallenge

9. Toiletfiguur: Wie komt er bij jou op bezoek? Maak jouw eigen variant van de toiletfiguren in de bijlage! Maak een foto en lever deze in. (10 punten)

Voorbeeld toiletfiguur

10. Kamer opruimen: De titel zegt het al... Ruim je kamer op! Wat zullen je ouders blij met je zijn. Maak een voor en na foto van je kamer als bewijs, en lever deze in! (10 punten)

 

Werkstuk: knopenbord

Maak een knopenbord! Erg leuk en ook nog eens leerzaam. Knoop er op los, je krijgt namelijk 1 punt per knoop!
Tip: op YouTube kun je veel uitlegvideo's van knopen terugvinden.

Voorbeeld knopenbord

 

Scouting Nederland link: Ik Scout Thuis