Vanuit ’t Kraaiennest

275 berichten gevonden

We kunnen lekker aanzitten bij het kampvuur

16-09-2016 De wilde Vaart heeft het project Kampvuurkuil (bijna) afgerond. 
Er staan drie prachtige banken bij de vlaggemast op het buitenterrein. onder de bezielende leiding van Jim en Sam is het klusje in twee avonden vrijwel klaar.
Bedankt mensen!

Straatfestival 2016

16-09-2016 Het Straatfestival was dit jaar anders van opzet. Met diverse gezellige pleinen, in plaats van een grote markt.
Scouting stond met een gepionierde stellage op Achter het Bos. Daar verkochten we loten. Met name de dolfijnen zetten hier hun beste beentje voor. Samen met enkele zeeverkenners…

Zomerkamp zeeverkenners

09-09-2016 De zeeverkenners hebben, samen met dee Helderse Jutters, een prachtig zomerkamp gehad op de Friese Meren. Met het wachtschip Poseidon werd een tocht over de meren gemaakt. Er is heerlijk gevaren en gelachen. Natuurlijk kwam Neptunes langs om de nieuwe baksleden te dopen in naam der zeven…

Zomerkamp dolfijnen

09-09-2016 De dolfijnen hebben een geweldig zomerkamp achter dee rug in Baarn. Op het Scoutingcentrum Buitenzorg hadden ze een zonnig en gezellig kamp.
Kijk op: FOTOALBUM Dolfijnenkamp 2016 Baarn
voor de foto’s!

Straatfestival Dirkshorn

09-09-2016 Vandaag is het 29e Dirshornse straatfestival.
Elk jaar werken we daar aan mee!
Ook dit jaar doe:n wij weer mee met het Straatfestival in Dirkshorn. We zullen daar onze groep promoten, maar ook proberen geld te verdienen met de Nationale Scouting loterij.
De scoutingloterij heeft altijd…

Ouder-Kind Dag 2016 een succes

10-07-2016 Weer een nieuwe traditie is geboren bij onze scoutinggroep: de ouder-kind dag bij de afsluiting van het seizoen. Het idee, oorspronkelijk uit de gelederen van de zeeverkenners, blijkt een succes.
Afgelopen zaterdag 9 juli namen ouders, broertjes, zusjes, neefjes, vriendjes en vriendinnetjes een…

Website Aquarius nu mobiel te gebruiken !

08-07-2016 Sinds kort is de website van scouting Aquarius mobiel overzichtelijk, gemakkelijk en snel te gebruiken. Op je smartphone in de webbrowser www.scoutingaquarius.nl tikken en de handige mobiele site opent zich vanzelf.
Even gauw naar het Vaarplan kijken: met ’n klik alle actuele…

Zomerkamp Zeeverkenners en Dolfijnen

06-07-2016 Zaterdag 16 juli aanstaande gaan de Zeeverkenners en de Dolfijnen weer een week op kamp.
De zeeverkenners gaan op pad met Scoutinggroep de Jutters en hun wachtschip De Poseidon.
De dolfijnen gaan een week in de mooie accommodatie ”Kabouterhuis” op het Scoutcentrum Buitenzorg bij Baarn.…

Nieuwe mast voor Perseus

05-07-2016 Het puntje van de mast van de Perseus brak ongelukkiger wijze af. Scouting kon gelukkig beschikken over enige reserves. Daarnaast heeft een extra bijdrage uit het Jan Kistemakerfonds ons geholpen de Perseus verder zeil/wedstrijdvaardig te maken voor de Landelijke Scouting Zeil…

OUDER-KIND DAG voor zeeverkenners en dolfijnen

02-07-2016 | 09:30:00 Zaterdag 9 juli vindt alweer de laatste opkomst voor het zomerkamp plaats en dus ook de laatste opkomst van dit scoutingseizoen.
Om dit seizoen af te sluiten willen wij jullie (de ouders/verzorgers) graag uitnodigen om gezellig wat rondjes mee te zeilen of een rondje mee te varen op de Ursa…

Ursa Major ligt er weer prachtig bij

13-06-2016 Dankzij de inspanningen van de onderhoudsploeg, o.l.v. Gert van Veen, ligt onze prachtige sleper er weer als nieuw bij! Op de werf is het onderwaterschip behandeld en is er anti-slip aangebracht. Enkele kleine reparaties zijn er ook verricht.

Dolfijnenleiding ging kampkijken

13-06-2016 De dolfijnenleiding is alvast het kampterrein voor Zomerkamp gaan het ontdekken in Baarn. Prachtig groot kampterrein in het bos, met veel verschillende groepen.
Vergeet je niet op te geven!
Het belooft weer een prachtig kamp te worden. De omgeving, en de mensen, zijn in elk geval…

Perseus mist topje van de mast

13-06-2016 Tijdens het oefenen voor het CWO-praktijkexamen is het topje van de mast van de Cepheus afgebroken. Bij het strijken van de mast, om onder het tunneltje door te gaan, kwam de mast wat hardhandig neer. Hierdoor brak het puntje af.
Het blijkt dat de oude masten echt aan vervanging toe zijn.…

URSA MAJOR krijgt groot onderhoud

17-05-2016 Op dinsdag 17 mei, net terug uit anna Paulowna, is onze sleper, de Ursa Major, door Schipper Jim naar Langedijk gebracht. Daar krijgt de Ursa een opknapbeurt en zal het roefje worden beschilderd. Per Asjes (en opa Asjes), Gert en Cobia van de Veen en schipper Jim zullen het hier de komende weken…

Pinksterkamp Dolfijnen: piratenschat gevonden!

17-05-2016 De dolfijnen hebben weer een mooi kamp achter de rug. Samen met welpen en dolfijnen uit Schagen, Den Helder en Anna Paulowna kamperen ze drie dagen bij het Oude Veer.
Slapen doe je thuis maar weer. Hier maken we veel lol en kletsen we wat af! Liters limonade en honderden boterhammen. We eten…

Watervierdaagse 2016

10-05-2016 Het waren dagen vol zon, water, wedstrijden en vooral heel veel plezier! Scouting Aquarius heeft ook prijzen binnengesleept: 2e prijs zeilen en 1e prijs roeien voor de Perseus en 2 wrikprijzen gewonnen door Stan en Irene.

Openingswedstrijden

03-05-2016 Afgelopen zaterdag deden de zeeverkenners en de wilde vaart mee aan de jaarlijkse openingswedstijd op het Amstelmeer.
Scouting Aquarius was vertegenwoordigd met 4 lelievletten
Cepheus (7x)           verkenners
Perseus…

Zeeverkenners gaan op trektocht op zaterdag 23 april

22-04-2016 We  in de opkomst van de zeeverkenners de vletten naar Anna Paulowna varen. We hebben besloten om hier een dagje uit van te maken. Waar het mogelijk is worden de zeilen gehesen om de koers te varen.
Waar het niet mogelijk is (tegen wind) om te zeilen worden de boten ondersteund door de Ursa…

Dolfijnen zaterdag 23 april naar Fort Kijkduin!

22-04-2016 We hebben vissen geaaid (wist niet dat dit kon) en door een lange, geheime gang onder de grond gelopen. Is Napoleon hier nou ook geweest?

Nieuwe reddingsvesten aangeschaft

18-04-2016 Vlak voor het begin van het vaarseizoen heeft de groep 9 nieuwe reddingsvesten aangeschaft.
Irene (Rikki-Tikki-Tavi) en stuurman Mike hebben alle reddingsvesten gecontroleerd. Een aantal was niet meer voldoende veilig. Deze reddingsvesten zijn afgekeurd. In de ”middenmaatjes” kwamen we een…

Er wordt weer volop gevaren!

18-04-2016 De afgelopen twee weken is er door alle leden al weer volop gevaren.
Er was een heerlijk zeilbaar windje. De buitentemperatuur was nog wat fris. Afgelopen zaterdag 16 april was er af en toe wat regen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het vaarseizoen is begonnen!

04-04-2016 Yes! Het vaarseizoen is begonnen! De vletten liggen weer mooi geschilderd in de Veersloot. Met dank aan: familie Fontaine, Gert, Per, Irene, Tim, de wildevaart en schipper Jim.
Denk er om dat in het vaarseizoen de opkomsten een half uur langer duren!
Na het pinksterkamp van de welpen gaat de…

Paashaas deelt kwistig uit!

28-03-2016 Zeeverkenners
Het is bijna pasen! Daarom zochten de zeeverkenners vandaag paaseieren die door paashazen Jim en Marijke verstopt waren. Daarna heel veel leuke spelletjes gespeeld en een aantal hebben zelfs bij de lammetjes gekeken.
Dolfijnen
De dolfijnen hadden een echte paas-opkomst,…

Ledenvergadering 2016

13-03-2016 Op de, zoals vaker matig bezochte, ledenvergadering stelt de nieuwe voorzitter Richard Ory zich voor. Na een oriëntatie-periode, belooft hij zijn beste beentje voor te zetten!
Voortgang
We bespreken de voortgang bij de verschillende speltakken. De sfeer in de groep is goed, uitstekend mogen…

Hard gewerkt met NL Doet

13-03-2016 Zaterdag 12 maart was het weer de jaarlijkse ”handen uit de mouwen dag NL Doet” van het Oranje fonds. ’s Ochtends (en een deel van de middag) hebben met name de zeeverkenners en de zeeverkennersleiding het clubhuis onder handen genomen. De kozijnen zijn mooi blauw-geel geworden. Er staat nu een…

Jantje Beton!

07-03-2016 | 18:30:00 Komende week gaan we weer, zoals ieder jaar, collecteren voor Jantje Beton. Jantje Beton is een organisatie die opkomst voor de speelkansen van alle kinderen in Nederland. Ze zorgen ervoor dat er bijvoorbeeld speeltoestellen en speeltuinen komen in woonwijken. Maar ook steunen ze financieel…

INSCHRIJVEN VOOR ALLE KAMPEN en evenementen !

07-03-2016 Zeeverkenners Trektocht 23 april 2016
Zeeverkenners & Wilde Vaart Koningsrace 30 april 2016
Zeeverkenners & Wilde Vaart Water vierdaagse woensdagavond 4 mei t/m zondag 8 mei 2016
Dolfijnen Pinksterkamp vrijdagavond 13 mei t/m maandag 16 mei
Dolfijnen Zomerkamp zaterdag 16 t/m…

NL-Doet en ledenvergadering op zaterdag 12 maart

14-02-2016 We mogen weer mee doen met NL-Doet!
Onlangs hebben we ons weer aangemeld voor NL Doet (een initiatief van het Oranjefonds). NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om op 11 en 12 maart 2016 de handen uit de mouwen te steken. Inmiddels hebben we vernomen dat…

Vletten worden weer prachtig!

14-02-2016 Dankzij de inzet van Gert van de Veen, Per Asjes en niet te vergeten Schipper Jim, worden de vletten mooi opgeknapt. We hebben dit jaar weer onderdak gevonden bij de familie Fontaine. Er wordt aan gewerkt om een eigen botenloodsje te bouwen, maar dat is nog niet zo eenvoudig.
Er moet natuurlijk…

Zeeverkenners in het zwembad

14-02-2016 Op 6 Februari gingen de Zeeverkenners zwemmen in het recreatie zwembad 
de Hoornsevaart. 
 
lekker lummelen met de bal of glijden van de glijbaan ze waren allemaal zoet.
En om het af te sluiten een lekker patatje met een saus,
Want van al dat zwemmen krijg je…

bericht 121 t/m 150
vorige-3-4-5-6-7-volgende