NAWAKA !!

Wintertijd

Gratis: help ons!

SCOUTINGGROEP AQUARIUS DIRKSHORN

Scoutinggroep Aquarius is een scouting waterwerkgroep, voor kinderen en jong-volwassenen van 7-21 jaar. De groep is sinds in het begin van de 80-er jaren gevestigd in Dirkshorn. Sinds 1 januari 2013 vallen we onder de gemeente Schagen.

Help ons gratis naar Nawaka kamp te gaan!

Meer info...

Onze scoutinggroep is aangesloten bij de landelijke vereniging Scouting Nederland. De doelstelling van Scouting Nederland, en daarmee van elke scoutinggroep, is: "Het bevorderen van het spel van verkennen in Nederland op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell, om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan jongens en meisjes, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid."

Robert Baden Powell: Scouting for Boys

Een doelstelling die de scoutinggroep Aquarius nastreeft door het organiseren voor de leden van wekelijkse bijeenkomsten en deelname aan grotere activiteiten, cursussen en kampen. Bij scouting leren en beleven kinderen door middel van vele activiteiten die passen bij hun leeftijd en persoonlijke ontwikkeling.

Bij onze scoutinggroep, die gericht is op het spel op het water, vinden vanzelfsprekend vele "natte" activiteiten plaats. Het roeien en zeilen gebeurt met de speciaal ontworpen, kindvriendelijke en veilige lelievletten. Spelenderwijs raken de kinderen vertrouwd met deze vaartuigen. Gaandeweg leren de kinderen verantwoordelijkheid te dragen. Verantwoordelijkheid voor de anderen, de gezamenlijke materialen en onze leefomgeving. Zo kunnen de kinderen steeds groeien. Ieder op z'n eigen tempo en binnen de persoonlijke mogelijkheden.

Knopen leren, veilig varen!

Eens een kijkje nemen?

Leuk! Vul hier het contactformulier in en informeer naar de mogelijkheden.

De vletten van Scouting Aquarius onder zeil