Natuur Insigne welpen thuisopdracht

Bij de welpen proberen wij zoveel mogelijk van de wereld te leren, een onmisbaar deel daarvan is natuurlijk de natuur.

Daarom vinden wij het belangrijk dat een kinderen op jonge leeftijd in contact worden gebracht met de prachtige planten en dieren die er in Nederland te vinden zijn.

Wij zijn kort geleden met de welpen naar het bos geweest en wij waren met z'n allen hard op zoek naar verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen.

Het 2e deel van het natuur insigne is een thuisopdracht.

Uw kind mag voor de thuisopdracht uit 1 van de volgende opdrachten kiezen, hierna worden de resultaten bij de leiding ingeleverd en kan uw kind het insigne ontvangen.

De opdrachten:

  1. Ga op onderzoek uit in de buurt en zoek jouw lievelings plant, paddenstoel of dier. Maak van een van deze een poster met hierop wat informatie over het wat je getekend hebt.
  2. Maak een kijkdoos met daarin de natuur zoals jij hem kent, denk bijvoorbeeld aan bomen, dieren en paddenstoelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!
  3. Maak een waterzuiveringsinstallatie in een fles en probeer vies water zo schoon mogelijk te krijgen. Hier is meer informatie over hoe dat moet: Klik hier voor waterzuiveringsinstallatie
    Het is belangrijk dat gefilterd water niet gedronken kan worden tenzij het is gekookt.

Veel succes!