Bouw nieuw clubhuis komt steeds dichterbij !!

• 2021 25-03 clubhuis tekening voorzijde
  • 2020 12 clubhuis klein

Laatst gewijzigd: 08-05-2021 | 19:29:09

Het college van B&W van de gemeente Schagen is afgelopen dinsdag akkoord gegaan met ons verzoek om financiering van de nieuwbouw te gaan regelen. Daarmee zijn we dichtbij de echte bouw gekomen!

Helaas heeft het presidium (dat onder meer over de raadsagenda gaat) het raadsvoorstel afgewezen. Het zal aanstaande dinsdag 11 mei van de agenda worden gehaald. Er zijn nog al wat vragen. Men vind het huidige stuk onvolledig en er wordt meer van ons verwacht. Daar zijn we natuurlijk wel van geschrokken. Aanstaande maandag is er een overleg met de betreffende ambtenaren.

Mogelijk zal het komende maand (juni) of anders direct na de zomervakantie opnieuw op de raadsagenda komen. We hebben goede hoop dat dit dan voor elkaar komt! Dan kunnen we al in de herfst beginnen met de sloop van ons huidig clubhuis. Daarbij moet het terrein ”bouwrijp” worden gemaakt. Dan kunnen de vrachtwagens en kranen bij de bouwlocatie komen.

Je begrijpt dat er dan een drukke tijd aankomt, waarbij voor ons allemaal veel werk te doen is. Ons huidige clubhuis is echt in zeer slechte staat. Op diverse plaatsen lekt het. Bovendien is het gebouw verzakt, waardoor we al de deuren al hebben moeten laten inkorten. Het is haast niet meer voor te stellen dat we met dit gebouw nog een winter moeten doorstaan.

Zoals het er nu uitziet gaan we in zee met de firma BUKO. Zij zetten een mooi houtsysteembouw gebouw neer. Na ongeveer een maand is het gebouw geheel klaar, met alles erop en eraan.

Het enige dat we dan nog zelf moeten doen is een mooie (horeca-achtige) keuken bouwen. Daarvoor zijn in elk geval een groot 6-pits kooktoestel, een horeca-afwasmachine en brede RVS-aanrechten nodig.

We willen het gebouw natuurlijk zelf gaan gebruiken, voor alle oude en nieuwe scoutingzaken. Maar we willen ook gaan verhuren, voor korte (vakanties) en langere (wekelijkse) verhuur.

Kijk op:

Noordkop Centraal

Noord-Hollands Dagblad (lukt niet als je geen digitaal abonnee bent)

Schager Nieuwsblad

Er staat ook een interview op Noordkop Centraal radio 107.7 FM !!

Download hieronder Nieuwsbrief 1