Kinderen stralen in musical ‘Soap in de soep’

Dirkshorn Bruist nieuws van 23-05-2022

De grote zaal van dorpshuis De Kastanjeboom stroomde zondagmiddag 15 mei vol met zo’n 140 belangstellenden, waarvan ruim 50 kinderen. Allemaal nieuwsgierig naar de voorstelling ‘Soap in de soep’, uitgevoerd door 11 spelers van de jeugdtoneelgroep van VVO, afkomstig uit Dirkshorn en omgeving. Zij hadden er al een hele dag opzitten. Want overdag was de generale repetitie met Jasper achter de knoppen voor het licht en geluid, de laatste puntjes werden op de i gezet door regisseur Gaülli Stam, en verzorgden 2 moeders de make-up en de kapsels. Het was een drukte van belang in de kleedkamers, de kinderen waren het liefst op het toneel gaan zitten om te kijken of hun familie en fans al in de zaal zaten, maar dat kon natuurlijk niet. Vlak voor aanvang kregen de spelers allemaal een toi toi toi van Gaülli en deden ze gezamenlijk de zelf verzonnen yell. Dit was luid en duidelijk te horen in de zaal.

En toen mochten ze dan eindelijk het toneel op om te laten zien waar zoveel maanden lang voor was gerepeteerd. Het publiek kreeg een inkijkje in de opnames van de bekende soapserie ‘Als de zon schijnt’ én een inkijkje achter de schermen. De kijkcijfers lopen na 15 jaar terug, de sponsor van de serie – de ballonnenkoning – is hier helemaal niet blij mee, de moeder van één van de acteurs wandelt steeds op het verkeerde moment een scène binnen, de regisseur moet regelmatig de opnames stop zetten en tot overmaat van ramp is er kortsluiting omdat een kop soep over de regietafel is gevallen. De enige oplossing is om de serie live op TV te spelen, compleet met live reclames, wéér die moeder die niet in de scène hoort, andere bloopers en de ballonnen die goed in beeld moeten komen. De live uitzending wordt een puinhoop. En toch vinden de Tv-kijkers dit veel leuker dan de vooraf opgenomen afleveringen van de soapserie, want die werden veel te saai. En de ballonnenkoning is heel tevreden omdat zijn ballonnen zo goed in beeld zijn gekomen. Dus de soap is uit de knoop!

   

Toneelspelen moet je durven en er vooral maar niet aan denken dat er zoveel mensen in de zaal naar je zitten te kijken. Het ging de kinderen goed af. En als er dan toch iets mis ging, dan wisten ze dat zelf goed op te lossen. En dat is een groot compliment waard. De publiekopwarmers wisten de aanwezigen van hun stoelen te krijgen en de 8 liedjes, o.l.v. Annemieke Burger ingestudeerd, werden met veel overtuiging gezongen en gedanst. HH hhHet plezier spatte er van af.

Kortom, een heerlijke voorstelling met een lang slotapplaus en staande ovatie van het publiek.

Dank jullie wel, Femke, Silke, Jinte, Sanne, Manu, Luuke, Annebel, Femke, Fenne, Joann en Evi (v.l.n.r. op de foto met helemaal links regisseur Gaülli).

 

Willy Ramler

IMG_6061 IMG_6061