OPKOMSTEN UITGESTELD

in elk geval geen bijeenkomsten of cursussen tot en met 9 februari 2021

Laatst gewijzigd: 21-01-2021 | 17:27:19

Het Corona virus heeft ons land (en de rest van de wereld) fors in de greep. Een nieuwe mutatie (klein beetje gewijzigd virus) blijkt nog besmettelijker.

Scouting Nederland is constant in contact met ”Den Haag”. Besloten is dat scouting alle opkomsten, vergaderingen en cursussen stopt tot en met 9 februari aanstaande. Wel mag er natuurlijk digitaal bijeengekomen worden.

De dreiging van de Britse virusvariant vraagt van iedereen iets extra’s om de risico’s op verspreiding van het virus te verkleinen. Scouting neemt daarom haar verantwoordelijkheid om contacten gedurende deze periode tot een minimum te beperken. Daarom zijn er géén fysieke opkomsten en zijn clubhuizen en wachtschepen gesloten. Online activiteiten en activiteiten thuis zijn wél mogelijk.

Online activiteiten zijn wél mogelijk. We roepen op zoveel mogelijk aan de slag te gaan met de goede ervaringen van de #ikscoutthuis activiteiten van de eerste lockdown. Samen zorgen we ervoor dat onze leden ook tijdens deze lockdown kunnen genieten van toffe Scoutingactiviteiten.

Om het belang van Scouting voor al die kinderen en jongeren in onze groepen te onderstrepen spant Scouting Nederland zich actief in om in overleg met de overheid Scouting zo snel als (veilig) mogelijk is, weer op te starten. Indien de situatie rondom het Coronavirus en/of de maatregelen niet verslechteren, streven we er naar fysieke opkomsten in de buitenlucht na 9 februari weer op te starten voor (een deel van) de speltakken / leeftijdsgroepen.

Kijk voor het laatste nieuws en voor antwoord op je vragen naar: Scouting in Nederland en Corona