SPECULAAS POPPEN VERKOOP-ACTIE !!

Bestellen maar!

Laatst gewijzigd: 08-10-2020 | 21:34:30

We gaan speculaas poppen verkopen!

Hoe gaat dat in zijn werk: Simpel!

Ga op internet naar BESTEL HIER JE SPECULAASPOP!

BESTEL JE SPECULAASPOPPEN. BETAAL MET IDEAL en klaar!

Als we heel veel bestellingen binnen hebben, dan krijgen we in een keer de  speculaaspoppen en delen we ze uit aan de bestellers. De laatste besteldag is zaterdag 2 november 2020. Dus snel nog een paar poppen bestellen!

De afleverdatum is ongeveer drie weken na 2 november. Dus nog ruim voor Sint Nicolaas.
De speculaaspoppen zijn vooraf betaald, dus hebben we verder geen zorg over de betalingen.

LINK naar bestellen als http: https://app.speculaaspop.nl/vereniging/waterscouting-aquarius

----------------------------------------------------------------------------------------

OORSPRONG VAN DE SPECULAASPOP (Bron: Aviateur)

De speculaaspop is een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw.

Deze stevige maar toch ook brosse gekruide koek, wordt gemaakt van bloem, bruine basterdsuiker, boter, speculaaskruiden en specerijen. De bruine basterdsuiker en de donkergekleurde speculaaskruiden geven speculaas de uiteindelijke, kenmerkende donkere kleur en de kruidige, zoete smaak.

De speculaaspop wordt gegeten rond de tijd van Sinterklaas en is in verschillende figuren verkrijgbaar.

De grote speculaaspop wordt ook wel de vrijer genoemd, dit komt omdat men vroeger een speculaaspop gaf aan iemand die hij of zij heel aardig vond. Jongens verklaarden vaak de liefde aan meisjes door zo’n pop te maken. Omdat speculaas vroeger een duur ingrediënt was, was dit de manier om te laten zien hoeveel men om iemand gaf. Die pop werd dan mooi versierd, als een meisje deze pop dan aannam en begon het hoofd op te eten, betekende dit dat de liefde wederzijds was. Begon ze aan de onderkant, dan betekende dit dat de jongen beter ‘de benen kon nemen’ en ze dus niet verliefd was op hem. Hier komt dan ook de term ‘iemand versieren’ vandaan.