Voorzichtig aan weer starten

vanaf zaterdag 9 mei 2020 starten de welpen

• logo laat je uitdagen horizontaal
  • halloween
  • Disney-Wallpapers--disney-330378_1024_768
  • griezelen

Laatst gewijzigd: 08-05-2020 | 18:26:00

Vanaf zaterdag 9 mei 2020 gaan de welpen voorzichtig aan weer starten.

We beginnen om 14:00 en eindigen rond 15:00.

Beste mensen,

Scouting Nederland geeft aan dat er ruimte is om weer voorzichtig te beginnen met de opkomsten. Onder andere voor de welpen.

Wij willen daarom ook een opkomst gaan draaien, en wel op zaterdag 9 mei 2020. (morgen). We zien er naar uit om de welpen naar zo’n lange tijd weer eens te zien en te spreken!
Deze opkomst zal er echter heel anders uitzien. De leiding moet onderling 1,5m afstand houden. Daarnaast moet de leiding zoveel mogelijk 1,5m afstand tot de welpen bewaren. Onderling mogen de welpen wel dichter bij elkaar komen. Dit betekent echter wel dat varen of een binnenopkomst niet gaan lukken. Boten en het clubhuis zijn simpelweg te klein. De welpen hebben veel directe hulp nodig.

Het alternatief is een buitenopkomst, met een aantal leuke actieve spellen die we met z’n allen kunnen gaan doen. Omdat 2 uur actief rondrennen wel erg intens is, zal de opkomst van op zaterdag 9 mei van 14:00 tot 15:00 u duren. Een uurtje dus. We gaan kijken of dit werkt. Dan gaan we het de week daarop weer proberen.

Het brengen en ophalen dient zoveel mogelijk zelfstandig te geschieden via de fiets of lopend.
Voor ouders die met de auto komen: de auto kan op het parkeerterrein stoppen om kinderen uit te laten stappen en vervolgens rijdt de auto weer weg. Ouders komen de auto niet uit.
Het ophalen gebeurt evenzo in omgekeerde volgorde.

Daarnaast hebben we van de gemeente Schagen te horen gekregen dat er geen gebruik gemaakt mag worden van het sanitair. Probeer dit dus zoveel mogelijk voor de opkomst te doen.

Ook mogen we geen drinken of eten uitdelen. Het is maar een uurtje, maar een pakje drinken meegeven is prima.

We zouden het allemaal graag anders zien, en met zoveel regeltjes voelt het allemaal wat kunstmatig. Toch willen we het morgen door laten gaan. Ter evaluatie of het de moeite waard is, en om te ervaren wat we allemaal wel kunnen doen.

We willen graag weten wie en hoeveel mensen we kunnen verwachten morgen. Graag via in een privé bericht dit kenbaar maken, ook als je niet komt!

Met vriendelijke groet en tot morgen,
de welpenleiding!

P.s.: Na overleg met de leiding, en de scoutinggroep Vita Nova uit Schagen, is besloten het zomerkamp van 4 t/m 8 juli af te gelasten.
We zouden met een wachtschip op pad. De verwachting is niet dat de ”anderhalvemetermaatschappij” tegen die tijd voorbij is. Wij hopen dat, zodra dit kan, wij een extra kamp kunnen organiseren op ons eigen terrein. Wellicht een nazomerkamp in augustus of september. We houden het in de gaten!