Nieuw Clubhuis

We zijn bezig met de voorbereidingen

Laatst gewijzigd: 10-12-2019 | 11:53:43

Zoals een ieder wel weet is ons huidige clubhuis veel te klein voor de ongeveer 60 leden die we op dit moment hebben. Daarnaast is het gebouw ruimschoots over de houdbaarheidsdatum heen. De slechte plekken en lekkages zijn slecht of helemaal niet meer te repareren.

Het gebouw is inmiddels zo’n 20 jaar oud. Wij hebben het in 2004 gesloopt in Langedijk. Daar had het een aantal jaren als kleuterschool gediend. In die tijd zijn wij als scoutinggroep vanuit Dorpshuis De Kastanjeboom een winter verhuisd naar Dorpshuis ’t Centrum in Stroet.

In maart 2005 hebben we het gebouw weer opgebouwd in Dirkshorn. Omdat het een soort systeembouw is, stond het gebouw met een aantal dagen. Daarna is natuurlijk nog flink wat tijd gestopt in zaken als elektriciteit, CV, sanitair, plafond en vloerbedekking.

Al weer een aantal jaren zijn we aan het nadenken over een nieuw te bouwen clubhuis. Voor zo’n actie heb je een aantal actieve mensen nodig. Zowel in de voorbereidingen, als bij de bouw zelf. Als het gebouw eenmaal staat, dan moet er goed beheer op. Deze mensen zijn op dit moment allemaal beschikbaar.

Het gebouw moet op dezelfde locatie worden gebouwd als ons huidige clubhuis. Dus zitten we ongeveer 2 maanden zonder onderdak. We proberen daarom zoveel mogelijk in vakanties te werken.

We hebben het afgelopen jaar diverse pogingen gewaagd om tot een nieuw (en betaalbaar) clubhuis te komen. Uiteindelijk is de offerte van de firma BUKO als het meest haalbare scenario naar voren gekomen. Het betreft hier houten systeembouw, dat voor minstens 10 jaar (maar in werkelijkheid wel 30 jaar of nog langer) in goede orde gebruikt kan worden.

BUKO zet het gebouw in 1 maand “turn key” neer. Dat wil zeggen dat het gebouw gewoon meteen gebruikt kan worden. Omdat we in de afspraak een aantal zaken zelf doen, is het gebouw dan nog niet klaar. Naast de inrichting zal er nog een flinke keuken moeten worden gebouwd. Voor de keuken denken we aan tweedehands materiaal uit de professionele hoek.

De bouwkosten zijn niet mis: € 300.000,- (inclusief BTW). We hebben diverse oplossingen onderzocht die goedkoper zijn. Dit is voor ons echter niet haalbaar. We hebben gelet op de tijd en op de kosten. We komen bij BUKO uit als de meest haalbare oplossing. Een heel goed gebouw voor een mooie prijs!

Op dit moment zijn we bezig met een vergunning. Een ambtenaar heeft ons clubhuis al bezocht. Hij constateert, net als wij, dat het in deze staat niet heel veel langer verder kan. We hebben inmiddels ook een eerste gesprek gehad met de wethouder, mevrouw Kruit, en een ambtenaar. We hebben over de benodigde financiën gesproken. Daar zit helaas nog niet veel beweging in, maar het begin is gemaakt! We worden ondersteund door de SDD (Stichting Dynamisch Dirkshorn), de heer Ted Zaat.

Heb je handige ideeën, weet je mooie financiële oplossingen of een tweedehands instellingskeuken te koop: neem contact met het bestuur op: info@scoutingaquarius.nl.

We hopen binnen een jaar (liefst eerder) ons nieuwe clubhuis te kunnen openen!!